donderdag 5 februari 2009

Themadag sterrenkunde deltascholen Amsterdam




Gisteren was ik op de themadag van de deltascholen . Dit zijn scholen in het primair onderwijs die wetenschap en techniek dichter bij het dagelijks leven van de kinderen willen brengen.

Al eerder blogde ik dat ik dat een prima gedachte vind en vanuit mijn achtergrond (zie www.sterrenkundeopschool.nl was ik gisteren aanwezig op een van de themadagen die door Nemo & partners voor deze scholen georganiseerd wordt.

De dag was m.i. uitstekend georganiseerd met 2 interessante presentaties over navigatie en workshops obv lesmateriaal dat door ESERO speciaal voor het PO ontwikkeld is. Het betreft hier een doorlopende leerlijn sterrenkunde voor groep 1 t/m 8. De lessen zijn geordend in een bronnenboek genaamd: "reis door de ruimte in 80 lessen". Het materiaal wordt uitgegeven door ESERO en ziet er m.i. fantastisch uit. Nogmaals een compliment aan allen die hiervoor verantwoordelijk zijn.


Het materiaal is, voordat het gisteren werd gepresenteerd, door pilotscholen getest en zij zijn er erg positief over. Ik heb het materiaal nog niet aangetroffen op de site van Nemo e/o Esero maar weet dat het gratis is voor scholen.

Hier een link naar de foto's die ik gisteren op de bijeenkomst gemaakt heb. Ze zijn in volledig formaat (dus niet gecomprimeerd).

Ik zelf stond tijdens de lunch samen met Karin Heesakkers van
Kleinkracht klaar om de collega's van de deltascholen te vertellen wie wij zijn en wat wij voor de scholen kunnen betekenen (zie de foto's op deze pagina).




















Het deed me goed om te zien/horen dat zoveel scholen zo enthousiast bezig zijn met sterrenkunde, wetenschap en techniek binnen de school en ik hoop dat ik in dit bijzondere 'jaar van de sterrenkunde' veel scholen kan ondersteunen bij het geven van sterrenkunde op school. Interesse? Neem contact met me op via www.sterrenkundeopschool.nl

Geen opmerkingen: