Zoals u wellicht weet introduceerde ik op 28 oktober jl samen met M2desk de nieuwe multimediale leerling-tafel op de teachmeet PO in Amsterdam.
Wellicht heeft u er al over gelezen in eZine nr. 9 van Edumaat.
Deze lestafel met ingebouwde computer zorgt ervoor dat elk kind op elk gewenst moment tijdens de les en in de eigen klas de beschikking heeft over een pc.
Het scherm (touchscreen!) is geïntegreerd in het tafelblad maar kan worden uitgeklapt en in alle standen worden gezet. Je schroeft het blad eenvoudig op een al bestaand tafelonderstel en dan kun je ermee aan de slag. De pc zit in het scherm ingebouwd en werkt op een krachtige accu. Die accu is eenvoudig te verwijderen zodat deze opgeladen kan worden.
Meer informatie in Ezine nr 9. van Edumaat of op www.m2desk.nl
Eergisteren was ik samen met M2desk op de Holtkampschool in Goes om de leerling-tafels te laten testen door kinderen uit diverse groepen.
Het was voor de kinderen een leuke en voor ons een leerzame dag. Wat we vermoedden werd bevestigd: de multimediale tafel is door kinderen eenvoudig te bedienen en voldoet (behalve aan alle ARBO-eisen) aan alle ergonomische eisen.
Bekijk de foto’s hieronder en let eens op de houding van het kind. Geen rug- en nekklachten doordat de leerling met opgetrokken schouders en gebogen rug naar een klein laptopje zit te staren en geen RSI-klachten doordat (vanwege geringe ruimte op het tafelblad) de leerling de onderarm niet op de tafel kan steunen.
Laat duidelijk zijn dat we de leerlingen vooraf NIETS hebben medegedeeld over in welke houding ze moesten gaan zitten, hoe de computer moest worden ‘opengeklapt’, hoe de pc aan moest, hoe de pen werkte op het ingebouwde tablet of op het touchscreen, enzovoort. Dat deden we met opzet om te kijken hoe de leerling op natuurlijke wijze met de tafel aan de slag zou gaan. Op die manier konden we objectief bekijken of we aan alles hadden gedacht.
Het enige dat we vooraf zeiden was: “Dit is een tafel met een computer erin. Kijk maar of je ‘em open kunt krijgen en hoe ‘ie werkt.”
Uiteraard (u kent onze digi-generatie natuurlijk) was het voor de leerlingen allemaal geen enkel probleem en ze vonden het erg ‘gaaf’.
Nadat ze uitgebreid hadden gespeeld op de pc vroegen we ze wat ze leuk/goed vonden aan deze multimediale tafel en wat ze misten of wat er nog verbeterd moest worden.
Hun opmerkingen nemen we mee in de productie die in januari start. Rond die tijd vindt ook de grote pilot plaats op de Prisma scholengroep in Zeeland.
U kunt de ontwikkelingen volgen in het Ezine van Edumaat (abonneer u, het is gratis!) of op de nieuwspagina van M2desk.
Laat duidelijk zijn dat deze leerlingtafel van M2desk is. Edumaat is partner van M2Desk en is verantwoordelijk voor het onderwijsinhoudelijke traject. Edumaat zorgt ervoor dat deze innovatie goed in het onderwijsproces wordt geïntegreerd.
Mocht u meer informatie willen of wilt u zich alvast inschrijven voor de eerste serie tafels die binnenkort wordt geproduceerd, neem dan contact met ons op via de website van M2desk of bel even naar M2Desk: 079-343 63 13
Meer foto's hieronder.
2 opmerkingen:
Leuk item & foto's. Jammer dat er geen filmpje bij zit :-). Kleine typo: "natuurkijk"
Bij de Teachmeet ben ik niet aanwezig geweest, maar ik heb je presentatie wel online gezien.
Het ziet er zo op afstand goed uit.
Is er ook al bekend in welke prijsklasse de tafel moet gaan vallen?
En hoe zit het technisch qua draadloze verbinding aan de andere kant (maakt het nog uit welk netwerk je gebruikt? gaat er samengewerkt worden met concepten als Skool, Station tot Station, e.d.? kan iedere beheerder hiermee uit de voeten?)
Welk besturingssysteem draait erop?
Succes ermee in ieder geval. Het lijkt mij een goed product.
Een reactie posten